Zodra je een bingo-kamer binnenkomt kun je bingo-kaarten kopen voor de volgende ronde. Dit doe je door op de knop ‘kaarten’ te klikken aan de linkerkant van de website. U kunt tijdens een ronde ook nog kaarten kopen. Ook is er een ‘Auto-koop’ knop. Deze zorgt ervoor dat u elke ronde het aangegeven aantal kaarten automatisch koopt. Als een countdown van een minuut is afgelopen begint een nieuwe ronde.

Rechts in beeld verschijnen de ballen die getrokken worden bij het bingo spelen. Wanneer een getrokken nummer overeen komt met een nummer op uw bingo-kaart, dan wordt dit nummer automatisch afgestreept op uw kaart. Bij bingo met 90 ballen verschijnen op uw kaart tevens twee lijnen. U kunt bij dit spel prijzen winnen wanneer u als eerste speler van de kamer 1 lijn, 2 lijnen en/of een hele kaart weg heeft gestreept. Een lijn loopt over uw bingo-kaart, waarbij een aantal nummers van uw kaart deel uitmaken van deze lijn.

Wanneer al deze nummers getrokken worden heeft u deze lijn compleet. De wijze waarop een lijn over uw bingo-kaart loopt kan verschillen. Per spel zal duidelijk worden welke van uw getallen deel uitmaken van welke lijn. Bij bingo met 75 ballen kan gewerkt worden met meer dan twee lijnen, of zelfs met patronen. Hiervoor gelden dezelfde regels.

Wanneer u als eerste Lijn 1 kan afstrepen wint u de prijs die aangegeven wordt aan de linkerzijde van de pagina bij Lijn 1. Als u Lijn 2 als eerste speler kan afstrepen wint u de prijs die overeenkomt met Lijn 2 aan de linkerkant van de pagina. Wanneer u een spel speelt met meerdere lijnen of patronen wordt ook aan de linkerzijde gegeven wat u wint wanneer u deze als eerste voltooit. Als u als eerste een complete bingo-kaart kan wegstrepen wint u de Full House prijs. De waarde hiervan staat wederom aan de linkerkant weergegeven.

Met uw bingo-kaarten maakt u tevens kans op twee andere prijzen. Bij bingo met 90 ballen wint u de Jackpot van de kamer als u binnen de eerste 40 ballen een Full House heeft. Als u binnen 32 ballen een Full House heeft wint u de Bingocams BigBang Jackpot. Bij bingo met 75 ballen wordt gebruik gemaakt van ‘coveralls’. Dit is hetzelfde als een Full House. Hierbij wint u echter de Jackpot wanneer u een Coverall bereikt binnen 48 ballen. Wanneer een speler een Full House of een Coverall heeft gekregen stopt het spel. Een countdown timer van een minuut zal beginnen, waarna de volgende ronde begint.